Četvrtak, Prosinac 09, 2021
Text Size

Slučajne slike

vozilo front1Jeste li znali? Svaka sekunda je bitna!

Brz dolazak i mogućnost pristupa mjestu nesreće od odlučujućeg su značaja i najvažniji čimbenik za uspjeh svake vatrogasne intervencije.

Moralna i zakonska dužnost građana je da vatrogascima omoguće nesmetan prolaz.

Održana županijska vatrogasna vježba

vjezba cvetkovicŽupanijska terensko-pokazna vježba „KEMIS–TERMOCLEAN 2013.-te", održana je u subotu, 8. lipnja, u poslijepodnevnim satima, na željezničkoj postaji u Jastrebarskom i u prostoru tvrtke KEMIS–TERMOCLEAN u neposrednoj blizini.

Vježba je počela u 16 sati i 30 minuta dojavom o naletu putničkog vlaka na cisterne s opasnom tvari, koje su se nalazile na sporednom kolosjeku, nakon čega dolazi i do zapaljenja jedne cisterne, te curenja tekućine iz druge. Scenarij vježbe predviđa i širenje požara na kontejner s op asnim otpadom u krugu tvrtke KEMIS–TERMOCLEAN, u blizini kojeg se nalazi cisterna s zapaljivom tekućinom, koju treba braniti od pregrijavanja, dok istovremneo unutar hale dolazi do greške vozača viličara i probijanja bačve s opasnim otpadom. U svemu tome, dakako, ima i ozlijeđenih, kako u vlaku, tako i u hali. Za održavanja ove vježbe, posla je bilo za brojne službe: od vatrogasaca i policajaca, preko liječnika i medicinskih sestara do aktivista Crvenog križa. Uz članove dobrovoljnih vatrogasnih društava Jastrebarsko, Petrovina, Cvetković, Čabdin, Novaki i Domagović, u vježbu su bili uključeni i pripadnici Plivine vatrogasne postrojbe iz Zagreba, osposobljeni za ulazak u hangare s opasnim otpadom.

O svemu tome, govorilo se na ovotjednoj sjednici Stožera zaštite i spašavanja grada Jastrebarskog, koja je održana pod predsjedanjem načelnika Stipe Bučara, dok je s detaljima vježbe, članove Stožera, upoznao zapovjednik županijske vatrogasne zajednice i koordinator vježbe Josip Novosel.

Ovu županijsku terensko-pokaznu vježbu, koja se održava već sedmi put za redom (svake godine u drugom gradu), organiziraju: Vatrogasna zajednica i Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, u suradnji s MUP-om i Policijskom postajom Jastrebarsko, te Društvom Crvenog križa Zagrebačke županije i grada Jastrebarskog, kao i jaskanskom Vatrogasnom zajednicom, Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije, i drugim institucijama.

vjezba cvetkovic

120 godina

Statistika

Posjetitelja
771
Članci
60
Web linkovi
8
Broj prikaza (hitova) članaka
197604

Online

Imamo 7 gostiju i nema članova online